E-Rally 2017

E-Rally 2017
dinsdag 10 juli 2018 -

Op zaterdag 20 mei 2017 organiseert de Stichting E-rally alweer de vierde editie van de E-rally, een tourrally van circa 200 km voor volledig elektrische auto’s. Evenals de vorige drie edities zullen op 20 mei 2017 ruim 100 elektrische auto’s in een dagvullend programma ruim 20.000 elektrische kilometer afleggen, dit zonder een druppel benzine of diesel te verbruiken.

Door de mogelijkheden van elektrisch rijden te tonen aan een breed publiek wil de Stichting E-rally een bijdrage leveren aan de verdere introductie van elektrisch rijden in Nederland en België. Daarnaast wil de Stichting E-rally door middel van de intensieve samenwerking met Justdiggit (www.Justdiggit.org) een actieve bijdrage leveren aan het stoppen en terugdraaien van verwoestijning. Voor wie het nog niet wist: de Stichting E-rally heeft geen enkel commercieel belang, de bestuurders van de stichting en de overige leden van het organiserend comité ontvangen dan ook geen enkele vorm van (on)kostenvergoeding.

JustDiggit

De opbrengsten van de E-rally (ondertussen al bijna 145.000 euro in de eerste drie edities) komen dan ook volledig ten goede gekomen aan Justdiggit. Justdiggit is een initiatief tegen woestijnvorming en klimaatverandering. Door middel van landschappelijke ingrepen wordt in verdroogde gebieden regenwater opgevangen en ondergronds gebracht, zodat het regenwater beter wordt vastgehouden en deze gebieden weer vergroenen. Deze vergroening zorgt voor verkoeling en trekt regelmatiger regen aan. Meer informatie over Justdiggit is te vinden op www.Justdiggit.org. De opbrengsten van de eerdere edities zijn ten gunste gekomen van het project Amboseli National Park in Kenya (Amboseli – Justdiggit).

Reageren?

< Terug naar het overzicht